Na CHE: een nieuwe serie over Leiders in Latijns-Amerika voor BNNVARA

Op dit moment leggen we de allerlaatste hand aan onze documentaireserie CHE die vanaf 6 september elke woensdagavond om 20.25 uur te zien is op NPO2.
Che Guevara is voor de één een koelbloedige moordenaar en voor de ander een heilige van mythische proporties. Maar wie is die man achter de mythe? En welke betekenis heeft de revolutie die hij bracht, vijftig jaar na zijn sterfdag? CHE is het meeslepende relaas over de omzwervingen van een iconische revolutionair en een onderzoek naar zijn erfenis in de landen die hij wilde veranderen. Aan de hand van Che’s dagboeken reist presentator Erik Dijkstra in het voetspoor van Guevara door landen als Argentinië, Chili, Cuba, Guatemala, Mexico en Bolivia. Gaandeweg leert hij Guevara kennen en probeert hij de mythe te ontrafelen.

De samenwerking met Erik Dijkstra en BNNVARA smaakte naar meer. Daarom zijn we blij te kunnen aankondigen dat we een nieuwe zesdelige documentaireserie gaan maken met Erik Dijkstra voor BNNVARA.

In de serie Leiders van Latijns-Amerika: vereerd door het volk maakt ICU Documentaries
voor BNNVARA zes boeiende portretten van leiders uit Latijns-Amerika die werden vereerd door het volk en tot op de dag van vandaag veel mensen inspireren of die juist grote afschuw oproepen.
Erik Dijkstra reist door de strijdbare geschiedenis van het Zuid-Amerikaanse continent en brengt historische figuren als Salvador Allende (Chili), Evita Perron (Argentinië), bisschop Oscar Romero (El Salvador), maar ook maffiabaas Pablo Escobar (Colombia) ‘tot leven’. Zo vertelt hij verhalen over het verleden die ons helpen het heden beter te begrijpen.