In het voetspoor van De Dromer: Martin Luther King

ICU Documentaries heeft momenteel een vijftal nieuwe verhalen in productie over de belangrijkste burgerrechtenactivist uit de Amerikaanse geschiedenis: dr. Martin Luther King.
Voor NPO2 produceren we een documentaire over de voormalige woordvoerder van King, de predikant Harcourt Klinefelter uit Steenwijkerwold. Hij trok vanaf 1965 twee jaar aan de zijde van King op met zijn bandrecorder. Op de zolder van zijn rijtjeshuis troffen we dozen vol unieke geluidsopnamen. Die vormen de aanleiding voor een documentaire van 50 minuten die op 2 april 2018, vijftig jaar na de dood van King, door de EO wordt uitgezonden op NPO2.

We maken we ook een vierdelige serie over King voor NPO3 met niemand minder dan hiphopsensatie Typhoon. Geïnspireerd door het leven van King maakt hij een reis door de VS om onderzoek te doen maar racisme en discriminatie in hedendaags Amerika. De serie is in april 2018 te zien op NPO3.

Vanaf januari 2018 gaan we ook aan de slag met een nieuwe productie voor BNNVARA. In de serie Leiders van Latijns-Amerika: vereerd door het volk maakt ICU Documentaries voor BNNVARA zes boeiende portretten van leiders uit Latijns-Amerika die werden vereerd door het volk en tot op de dag van vandaag veel mensen inspireren of die juist grote afschuw oproepen.
Erik Dijkstra reist door de strijdbare geschiedenis van het Zuid-Amerikaanse continent en brengt historische figuren als Evita Peron (Argentinië) maar ook maffiabaas Pablo Escobar (Colombia) ‘tot leven’. Zo vertelt hij verhalen over het verleden die ons helpen het heden beter te begrijpen.